A botanikus kert madárvilága

Augusztus elejétől látogatóink már nem csak kertünk növénygyűjteményeit, hanem az ezekhez kötődő madárfajokat is tanulmányozhatják!
A kert természetközeli élőhelyei valamint növénygyűjteményeink sokfélesége gazdag madárvilág kialakulását teszik lehetővé: a kertben eddig megfigyelt kb. 75 madárfajból közel 30 költ, és 40 faj rendszeresen előfordul vonulóként vagy táplálékszerzés céljából.
A botanikus kertben felállított információs tábla a gödöllői Premontrei Gimnázium diákjainak kutatómunkáját és kiemelkedő rajzkészségét dícséri. A tábla bemutatja a kert legjellemzőbb madárfajait és azt, hogy általában mikor és hol találkozhatunk ezekkel a madarakkal. A táblán elhelyezett QR-kódok segítségével (megfelelő mobilapplikáció birtokában) a kertben élő madarak hangját is meghallgathatjuk.
A madármegfigyelések rögzítése céljából egy leporellót is készítettünk, melybe a látogatók  a kertben megfigyelt madarakat jegyezhetik fel. Ha kertünkbe látogat, jegyvásárláskor kérjen leporellót, és a növényvilág mellett fedezze fel a botanikus kert madárvilágát is!