Híreink

A botanikus kert madárvilága

Augusztus elejétől látogatóink már nem csak kertünk növénygyűjteményeit, hanem az ezekhez kötődő madárfajokat is tanulmányozhatják!
A kert természetközeli élőhelyei valamint növénygyűjteményeink sokfélesége gazdag madárvilág kialakulását teszik lehetővé: a kertben eddig megfigyelt kb. 75 madárfajból közel 30 költ, és 40 faj rendszeresen előfordul vonulóként vagy táplálékszerzés céljából.

ÚJDONSÁG! SZOMBATON IS NYITVA TARTUNK!

Július 22-től kezdve szombatonként is nyitva a Botanikus Kert 10-16 óráig.
Látogasson el hozzánk, tegyen egy sétát az erdei tanösvényen, hűsöljön a 200 éves vén vackor árnyékában, ismerje meg távoli tájak egzotikus haszonnövényeit!

A Kert elérhetőségéről és a jegyárakról a honlapunkon tájékozódhat.

Láthatatlan Régió – új tanösvény a Botanikus Kertben

Az ország egyik legkülönlegesebb tanösvényét, a Láthatatlan Régiót avatta fel kedden az egyetem Gödöllői Botanikus Kertjében dr. Tőzsér János rektor és dr.

Színpompás liliomfa-virágzás

A jóidő beköszöntével virágba borultak a Gödöllői Botanikus Kert liliomfái (Magnoliák).

A hóvirág - az év vadvirága

Kertünkben többszáz tővel virít idén is a kikeleti hóvirág, mely egyben az év vadvirága is. Az egyik legkorábban nyíló növényfajunkat Benkő József botanikus nevezte el. Az alapfaj mellett gyűjteményünkben a hóvirág kisázsiai rokon fajai is megtalálhatóak.

fotó:Takács Gábor

Köszöntő

A Szent István Egyetem Gödöllői Botanikus Kertje több mint 50 éves múltra tekint vissza.

A vadalma az Év Fája

"Az Országos Erdészeti Egyesület éves szavazásán a terméséről sokaknak ismerős fafajunk – az egykoron gyümölcséért és faanyagáért egyaránt közkedvelt – vadalma győzedelmeskedett és lett a 2017-es Év Fája. Az Év Fája kezdeményezés célja a figyelemfelkeltés és a megóvás, olyan fafajok előtérbe helyezése, amelyeknek komoly erdészeti jelentőségük van, ám a figyelem mégis elterelődött róluk" forrás: http://www.oee.hu/hirek/egyesuleti-hirek/az_ev_faja_2017_vadalma
 

Ébredező természet a Gödöllői Botanikus Kertben

A kemény fagyok és a hosszú tél után előbújtak az első tavaszi virágok Gödöllőn a Szent István Egyetem - helyi természetvédelmi oltalom alatt álló - Botanikus Kertjében.