Növényvásár a Botanikus Kertben

Kedvezményes kiárusítást tartunk az alábbi növényeinkből:
 
 
Pálmák (1500 Ft-tól):
Szobahőmérsékleten jól érzik magukat. Ne tegyük ki közvetlen napfénynek, inkább tegyük világos, félárnyékos helyre őket. Csak akkor ültessük át, ha már teljesen kinőtték a cserepet, ezzel a növekedésüket is lelassíthatjuk. Enyhén homokos, jó vízelvezetésű talajt kedvelnek. Soha ne hagyjuk a gyökerüket vízben ázni. Tavasztól őszig rendszeresen tápoldatozzunk.
 
Broméliák (500-2000 Ft):
Kerüljük a tűző napot, inkább világos, félárnyékos helyen tartsuk őket. Kellemesen meleg, átlagos hőmérsékletű helyiségben érzik jól magukat, ahol a levegő párás. Átlagos vízigényű növények, 3-4 naponta lehet őket öntözni. Öntözéskor vizet a levelek alkotta kehely alakú tőlevélrózsába is kell önteni. Lehetőleg állott vízzel, vagy esővízzel öntözzük. Tavasztól őszig kéthetente tápoldatozzunk. Laza szerkezetű, tőzeges, jó vízáteresztőképességű talajba ültessük. Virágzás után a bromélia elpusztul, de előtte sarjakat hoz, melyekről könnyen szaporítható.
 
Pozsgások (300 Ft-tól):
Tartsuk őket teljes napfényen, de nyáron kerüljük a tűző napot a megperzselődés elkerülésére. Szobahőmérséklet megfelelő nekik, de télen jobban szeretik a 20 oC alatti hőmérsékletet. A laza szerkezetű, jó vízelvezetésű földben érzik jól magukat. Öntözés: tavasszal és ősszel 1-2 hetente, nyáron akkor, amikor a talaj közel áll a kiszáradáshoz, télen csak nagyon ritkán. Tápanyagigényes növények, tavasztól őszig hetente tápoldatozzunk.
 
Páfrányok (500 Ft-tól):
Fényigényük közepes, kedvelik a világos, de tavasztól őszig a közvetlen napsütéstől védett helyeket. A 18 oC körüli hőmérsékletet még jól tűrik, nem szeretik a túl meleg és száraz levegőt. Tőzeges földben érzik jól magukat. Földjük ne száradjon ki, de ne is álljon alattuk a víz.
 
Rovaremésztők (300-800 Ft):
Világos helyen tartsuk őket, de kerüljük a tűző napot. Szobahőmérsékleten jól érzik magukat. Ültetőközegnek tőzeget igényelnek. Csak esővízzel, vagy állott vízzel locsoljuk, a csapvíztől elpusztulnak. Földjét soha ne hagyjuk kiszáradni. Száraz levegő esetén szükség lehet párásításra.